GNR TURİZM ARAÇ KALKIŞ NOKTALARI
22:30 Kdz. Ereğli Elif Otel Önü (Yeterli Katılım Olduğu Taktirde)
23:15 Akçakoca Merkez Cami Arkası Bim Önü
00:00 Düzce Rasim Betir Bulvarı GNR Turizm Durağı
00.45 Bolu Cici Taksi
Siz değerli konuklarımızı yukarıdaki biniş noktalarından alarak Samsun'a doğru hareket ediyoruz. Sabah erken saatlerde Samsun'a varıyoruz ve güne (Ekstra) kahvaltı molasından sonra başlıyoruz. 19 Mayıs 1919 da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yeri simgelemek üzere yapılan İlk Adım Anıtını, Gazi Müzesi, Onur Anıtı ve Bandırma Vapuru’nu geziyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Tekkeköy-Çarşamba-Terme yolundan ilerliyoruz. Samsun’un Çarşamba ilçesinde Yeşil ırmağın üzerinden geçiyoruz. Pek çok tarihçiye göre Amazon’ların yaşadığı şehir olarak ifade edilen Terme’yi panoramik görüyoruz. Ünye ve Fatsa ilçelerinden geçerek Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli’ni görüyoruz. Ardından eski ismi Kotyora olan Ordu’ya ulaşıyoruz. Dünya Fındık üretiminin %25’ini, Türkiye fındık üretiminin %51’ni tek başına karşılayan bu şehri tepeden izlemek için dileyen misafirlerle teleferik(ekstra) ile Boztepe’ye çıkıyoruz. Teleferik ile çıkarken, Taşbaşı Mahallesi’ndeki eski Rum ve Osmanlı evlerini, Taşbaşı Kilisesi’ni, Menekşe Sokağı ve Hacılar Yokuşu’nu panoramik olarak görüyoruz. Boztepe’den Ordu’yu izliyor, çay ve kahvelerimizi yudumluyoruz. Sonrasında dinlenmek için otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Ordu’da.
Sabah Kahvaltısı: Samsun’da alınacaktır, tur ücretine dâhil değildir.
Öğlen Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, kirazın dünyaya yayıldığı şehir olan, en iyi yağlı fındığın üretildiği Giresun’a hareket ediyoruz. Giresun Kalesi’ni (panoramik)gördükten sonra, Aksu Deresi’ni takip ediyoruz. 2021 yılında açılan 22 bin kişilik Çotanak Stadyumunu(panoramik) görerek Dereli ilçesine geliyoruz. Son yıllarda yayla turizminde adını duyuran, Bektaş ve Kümbet yaylalarını sınırlarında bulunduran bu şirin ilçeden geçiyoruz. Şebinkarahisar – Sivas yoluna saparak Kuzalan Şelalesi’ne geliyoruz. Pınarlar Köyü sınırları içerisinde bulunan Aksu ve Göksu derelerinin birleştiği noktada 20 metreden akan Kuzalan Şelalesi’ni seyir noktasından fotoğraflıyoruz. Sonrasında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip, halk arasında ‘Sodalı Göl’ olarak da bilinen Mavi Göl’e geçiyoruz. Turkuaz renkteki bu muhteşem doğa harikasını fotoğrafladıktan sonra Trabzon’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Yolculuğumuz sırasında meşhur Giresun pidesinden oluşan öğle yemeğimizi almak üzere Görele ilçesinde mola veriyoruz. Yemek sonrası bir saat sürecek yolculukla, tarihi ipek yolunun en önemli şehirlerinden olan Trabzon’a ulaşıyoruz. Trabzon gezimize ilk olarak; Soğuksu Mevkii’nde bulunan Atatürk Köşkü ile başlıyoruz. Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19 yy. sonlarından İtalyan Barok mimarisinde yaptırılmış, Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği ve vasiyetinin bir kısmını yazdığı bu tarihi Köşkü detaylı geziyoruz. Buradaki gezimizi tamamlayıp Trabzon Ayasofya’sına hareket ediyoruz. Kommenos Ailesi tarafından 1250 yılında inşasına başlanan, 1584 -1964 yılları arasında cami,1964 – 2013 yılları arasında müze, 28 Haziran 2013 Cuma günü tekrar camiye dönüştürülen, kelime anlamı Kutsal Bilgelik olan Ayasofya’yı detaylı geziyoruz. Gezimizin sonrasında Trabzon Hasırı, Kazaziye ve Telkari sanatını göreceğimiz gümüşçüde anlatımları dinliyor alışveriş molası veriyoruz. Sonrasında dinlenmek için otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Trabzon’da.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Of ‘a hareket ediyoruz .Pontus Rumlarının Ofi diye isimlendirdikleri Solaklı Deresi’nin ikiye ayırdığı, adım başı çay fabrikalarının olduğu Of ilçesinden geçiyoruz. 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın memleketi Çaykara’dan geçerken rehberimizden hikayesini dinliyoruz. Sonrasında deniz seviyesinden 1090 metre yüksekliğindeki Uzungöl’e ulaşıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz göl etrafında yürüyüş yapabilir, seyir tepesinden Uzungöl’ü fotoğraflayabilir. Dileyen misafirlerimiz için Ekstra Yayla turu yapılacaktır. Ardından otobüsümüze binerek Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. Yayla yolunda Timisvat Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na geliyoruz. Kaçkar dağlarının eteklerinde yer alan bu yaylada yürüyüş yaparak, Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon, Aşağı Ambarlı ve Yukarı Ambarlı’yı görerek yaylada serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Ayder’de.
Ekstra Demirkapı Haldizen Yayla Turu(Ekstra)
Minibüslerimiz ile 1900 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyoruz. Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Kaçkar Dağı'nın eteklerinde yer alan, eko sistemin zenginliği açısından dünya çevre örgütleri tarafından korunması gereken en önemli 200 vadiden bir tanesi olan Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyor ve Çamlıhemşin’e geliyoruz. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek Zilkale-Palovit gezisi için minibüslere geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz verilecek serbest zamanda tabiatın tadını çıkarabilirler. Pazar-Ardeşen istikametinden Fındıklı ilçesine geliyoruz. Çay ile ilgili reklam çekimlerinin yapıldığı Laz konaklarıyla ünlü Çağlayan köyünü geziyoruz. Eski adı Abu Viçe olan bu yerleşim yerinde bir yandan çay bahçeleri diğer yandan kivi bahçelerinde fotoğraflar çekiliyoruz. Sonrasında Hopa’daki otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Hopa’da. Yemek sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Gece Batum Turumuza katılabilirler.
Ekstra Zilkale – Palovit Şelale Gezisi;
Çamlıhemşin’den bizleri alan minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şenyuva köyünü görerek, tarihi Hemşin konaklarını fotoğraflayabileceğiniz Ortan köyüne gidiyoruz. Burada vereceğimiz kısa mola sonrasında fırtına vadisi üzerinde yükselen Zil Kale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kale fethedilmesi zor bir bölgede inşa edilmiştir. Son olarak Palovit Şelalesini de gördükten sonra Çamlıhemşin’e geri dönüyoruz.
Ekstra Gece Gürcistan Batum Gezisi:
Gece ışıklandırılmış yapılarıyla, lazer ve ışık gösterileriyle Batum bizleri bekliyor. Otelimizde alacağımız akşam yemeğinden sonra Sarp Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Batum için giriş işlemlerimizi tamamlıyor bizleri bekleyen aracımız ile buluşuyor Batum gezisine başlıyoruz. Batum gezimize ilk olarak; Aydınlanma Yolu olarak tabir edilen Kafkas Transit Yolu üzerinde bulunan Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner St. Andrew Heykeli’ni görerek başlıyoruz. Fotoğraf çekimlerimizin ardından Gürcistan ve Batum tarihi hakkındaki bilgileri rehberimizden alıyoruz. Gonai Hisarı ve Okaliptüs ağaçları eşliğinde Bayburt’tan doğan ve Batum’da denize dökülen Çrohi ( Çoruh ) Nehri üzerindeki Rus Köprüsü’nü görüyoruz. 1564 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen, dönem dönem Rusların eline geçen ve tamamı 1921 yılında elimizden çıkan Batum’da Orta Camii, Piazza Meydanı, Yunan Mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası’nı görüyoruz. Sonrasında, Sarp Sınır Kapısına gelerek Batum'dan ayrılıyoruz. Dinlenmek için otelimize gidiyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Otelimizde alacağımız kahvaltı ardından Rize'nin Gündoğdu ilçesine geliyor ve bez atölyesinde alışveriş için mola veriyoruz. Alışverişlerimiz sonrasında Sürmene’ye hareket ediyoruz. Bir tarafında Karadeniz, diğer bir tarafında Manahos Deresi arasında kurulu Sürmene’de çeliğin su ile buluşması sonucunda, bölgenin önemli bıçak ustaları tarafından şekillendirilen Sürmene Bıçağı hakkında bilgiler alıyoruz. Vereceğimiz alışveriş molasının ardından Çay fabrikasına hareket ediyoruz. Çayın dalından koparıldıktan sonra demliğimize gelene kadar geçen yolculuğunu izleme şansı buluyoruz. Çay alışverişimizi yaptıktan sonra Sümela manastırını (ekstra) görmek için Maçka’ya gidiyoruz. Ardından Beşikdüzü’nden geçerek Ordu’ya varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Ordu’da.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Şehzadeler Şehri Amasya’ya ulaşıyoruz. M.Ö dönemin ünlü coğrafyacısı Strabon’un doğduğu şehir olarak bilinen, eski ismi ile “İris Yeşilırmak kenarında Harşena Dağı’nın eteklerinde Osmanlı ve İlhanlılar dönemindeki birçok eseri ile kültür mirası açısından zengin olan Amasya’yı adım adım gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız; yöre halkı tarafından aşk hikâyelerinin baş tacı kabul edilen, Ferhat ile Şirin Su Kanalları ile bilinen Roma döneminde şehre su getirmek için açılan su kanallarını geziyoruz. Ardından Torumtay Türbesi ve Gök Medrese Cami’ni panoramik olarak görüyoruz. M.Ö ve M.S dönemlere ait arkeolojik eserlerin yer aldığı Amasya Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Özellikle müzede İlhanlılar dönemine ait mumyalar ve Hititlerin Baş Tanrısı Teşup Heykeli (Fırtına Tanrısı) ile birçok eseri rehberimizin anlatımları eşliğinde görüyoruz. Amasya Arkeoloji müzesi gezimizi tamamladıktan sonra, Yeşilırmak kenarında şehrin simgelerinden olan ve şadırvan içerisindeki kalem işçiliği ile bölgenin en önemli eserlerinden olan II. Beyazıt Külliyesi’ni gezmeye başlıyoruz. II. Beyazıt Külliyesi gezimizin ardından Kral Mezarları (panoramik) ve Yalıboyu Evleri’nin eşliğinde Osmanlı döneminde Amasya’da eğitim gören tahta çıkan veya çıkamamış şehzadelerin büstlerinin sergilendiği Şehzadeler Parkı’nı gidiyoruz. Öğle yemeğimizi şehrin en güzel restoranlarından birinde alıyoruz. Öğle yemeği sonrasında sırasıyla gezeceğimiz yerler; 1914 Amasya Panorama Müzesi, Hazeranlar Konağı, Şehzadeler Müzesi gezilerinden sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir başka GNR Turizm organizasyonunda görüşmek dileğiyle ayrılıyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Rehberimizin belirlediği restoranda ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Yol güzergahımızda alınacak olup, tur ücretine dâhil değildir.
*SEZON YOĞUNLUĞUNA GÖRE KONAKLAMA GÜZERGAHLARI DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLMEKTEDİR.
KARADENİZ TURU 5 GECE KONAKLAMALI ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
İlk yorumu siz yapın